Γερμανικό σκάνδαλο διαφθοράς στην ΠΓΔΜ με ελληνική συμμετοχή – Η παγκόσμια γερμανική επιχείρηση διαφθοράς – Το είδος της αναγκαίας απάντησης

Posted on 29/06/2012 από

0


από ormithiella

– Το παρακάτω σκάνδαλο διαφθοράς που θα διαβάσετε και το οποίο αποκαλύπτεται από έκθεση του ΟΟΣΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 20-6-12*, αφορά, ως υποκινητή της διαφθοράς, την Magyar Telekom, ουγγρική θυγατρική της κραταιάς Γερμανικής Deutsche Telekom (που έχει αγοράσει τον ΟΤΕ). Σαν ιμάντες διαφθοράς μπλέκονται και Έλληνες. Πεδίο δράσης της επιχείρησης διαφθοράς η ΠΓΔΜ.

– Μόλις προ ολίγων ημερών στην Τουρκία αποκαλύφθηκε δίκτυο κατασκοπίας μέσα στον τουρκικό στρατό, όπου, ανάμεσα στα άλλα, Γερμανικές εταιρείες δωροδοκούσαν προκειμένου να αποτρέψουν, προς ίδιο όφελος, το στήσιμο εγχώριων (Τουρκικών) εταιριών στρατιωτικού εξοπλισμού.

– Στην Ελλάδα δεν έδρασε στις μίζες μόνο η Ζίμενς. Ότι δουλειά έπαιρνε γερμανική εταιρεία στο ευρύ δημόσιο είχε από πίσω μίζες. Ιδού τέτοιες γνωστές περιπτώσεις:

Ζίμενς

Γερμανικοί σιδηρόδρομοι

Ferrostaal – Thyssen (υπόθεση υποβρυχίων)

Daimler (στρατιωτικά τζιπ, ντιζελομηχανές του ΟΣΕ, λεωφορεία της ΕΘΕΛ)

Man (κατασκευάστρια βαρέων οχημάτων – τρόλεϊ στον ΗΛΠΑΠ, οχήματα στον ελληνικό στρατό)

Άρματα μάχης Leopard και άλλες στρατιωτικές περιπτώσεις (π.χ. στρατιωτικά αεροπλάνα F4)

Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις είναι επίσημες περιπτώσεις διαφθοράς, που σημαίνει ότι έχει κινηθεί η δικαιοσύνη σε διάφορους συνδυασμούς: η αμερικανική, η γερμανική και (καταϊδρωμένη) η ελληνική.

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις διαφθοράς δεν ήταν όμως, κατά πάσα πιθανότητα, «τυχαίες» και βέβαια δεν είναι μεμονωμένες. Ας θυμηθούμε:

– Το ίδιο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, τον Απρίλιο του 2008, αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της ελληνικής Ζίμενς, Dr Volker Jung, ήταν στέλεχος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών. Ακόμη ο επικεφαλής των μαύρων ταμείων της Ζίμενς, Michael Kutschenreuter, αποκάλυψε στην απολογία του τη στενή σχέση Dr Volker Jung και Χριστοφοράκου, καθώς και τη προστασία που προσέφερε ο πρώτος στον δεύτερο.

– Η αποκάλυψη της περίπτωσης Ζίμενς ξεκίνησε από τις ΗΠΑ: Οι αμερικανικές εταιρείες που έχαναν σωρηδόν δουλειές και συμβόλαια από γερμανικές εταιρείες, που προχωρούσαν, παγκόσμια, σε οργανωμένες επιχειρήσεις διαφθοράς, προσέφυγαν στην αμερικανική κυβέρνηση που κινητοποίησε τις μυστικές της υπηρεσίες και έτσι ξεκίνησε το ξήλωμα του παγκόσμιου δικτύου διαφθοράς της Ζίμενς, αλλά και άλλων γερμανικών εταιρειών.

Από τα παραπάνω δύο σημεία γεννάται η υποψία ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις διαφθοράς είχαν σύμμαχο τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και τελικά το ίδιο το γερμανικό κράτος, σαν είδος παρακράτους. Στόχος η παγκόσμια επέκταση των γερμανικών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.

Επομένως, μπορεί και πρέπει να υποστηριχθεί, ότι η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε απλώς μεμονωμένες επιχειρήσεις διαφθοράς από πλευράς κάποιων γερμανικών επιχειρήσεων, αλλά αντίθετα επιβολή οργανωμένου συστήματος διαφθοράς από πλευράς Γερμανίας. Οι συνέπειες αυτής της διαπίστωσης είναι κολοσσιαίες. Ανάμεσα στα άλλα και σε διεθνές νομικό επίπεδο.

Περιμένουμε από τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν ότι προασπίζουν πραγματικά τα συμφέροντα της χώρας, να θέσουν το ζήτημα της διαφθοράς από τις γερμανικές επιχειρήσεις στις πραγματικές του διαστάσεις: Σαν ζήτημα δηλαδή πολιτικής ευθύνης της ίδιας της Γερμανίας! Τα στοιχεία γι’ αυτό υπάρχουν. Η αναγκαία και εύκολη συναρμολόγηση τους πρέπει να γίνει!

* “Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η Magyar Telekom, ουγγρική θυγατρική της Deutsche Telekom, δωροδόκησε αξιωματούχους της ΠΓΔΜ το 2005-2006 με 4,875 εκατ. ευρώ ώστε να εμποδίσει την εισροή νέων ανταγωνιστών στην αγορά. Τις μεσολαβήσεις ανέλαβαν τρεις Ελληνες, εκ των οποίων ο ένας γνωστός επιχειρηματίας (well known entrepreneur, όπως αναφέρει η έκθεση του ΟΟΣΑ). Κατά την επιτόπια έρευνα του ΟΟΣΑ στην Αθήνα προ τετραμήνου προέκυψε πως οι ελληνικές Αρχές, αν και γνώριζαν για την υπόθεση – πολύ νωρίτερα -, δεν διεξήγαγαν καμία εσωτερική έρευνα για τη διερεύνησή της. Μάλιστα, τα στελέχη του Οργανισμού αναφέρουν δηκτικά πως στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι και σήμερα οι ελληνικές Αρχές δεν ερεύνησαν τον ρόλο των τριών ελλήνων μεσαζόντων μη εφαρμόζοντας τη Διεθνή Σύμβαση κατά της Δωροδοκίας, η οποία προβλέπει πως οι τοπικές Αρχές πρέπει να αξιολογούν αξιόπιστες καταγγελίες για δωροδοκία ξένων υπηκόων”

Πηγή: tanea.gr

Advertisements