Οι Οι προγραμματικές δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης της ελληνικής κυβέρνησης (ενα μήνα μετά)

Posted on 05/07/2012 από

0


Συνάντηση για την οριστικοποίηση των προγραμματικών δηλώσεων είχαν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Μέγαρο Μαξίμου. Τις προγραμματικές δηλώσεις θα αναγνώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Βουλή, ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, συζήτησαν οι Λαζαρίδης από τη ΝΔ, Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ και Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία κόμματα έχουν συμφωνήσει στην τροποποίηση του νόμου Ραγκούση για τους παράνομους μετανάστες, έτσι ώστε η ιθαγένεια να δίνεται στα παιδιά τους σε ηλικία 18 ετών και αφού αποποιηθούν την ιθαγένεια των γονιών τους κι όχι με την γέννηση τους, όπως προβλέπεται τώρα από το νόμο.

Όσον αφορά τη δέσμευση για απόλυση 15.000 από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2012, δεν θα γίνει αποδεκτή από τα 3 κόμματα γιατί δεν θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος και αυξάνει την ανεργία, με αντιπρόταση από την κυβέρνηση την κατάργηση φορέων και υπηρεσιών και για τους υπαλλήλους την ένταξη σε καθεστώς εφεδρείας και μετατάξεων έπειτα από αξιολόγηση.

Τα ζητήματα που αφορούν στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος θα συμπεριληφθούν στη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία μπορεί να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013, όπως συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων.

Σχετικά με τη επικείμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, θα διατυπωθεί, μεταξύ άλλων και το αίτημα να καταβάλλονται οι επιβαλλόμενοι φόροι σε περισσότερες δόσεις.

κουτι πανδώρας

Advertisements
Posted in: Πολιτική