ΙΟΒΕ: ΥΦΕΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ 6,9% ΤΟ 2012!

Posted on 10/07/2012 από

0


ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ 23,6%!

ΜΟΝΟ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Σε αναθεώρηση των προβλέψεών του, προς το χειρότερο, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2012 προχώρησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Σε τριμηνιαία έρευνά του που παρουσίασε σήμερα (9/7) εκτιμά ότι η ύφεση θα φθάσει το 6,9% έναντι 5%, που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση και ότι η ανεργία θα ανέλθει στο 23,6%, από 20% που είχε προβλεφθεί τον Απρίλιο.

«Συνισταμένη των τάσεων στις βασικές συνιστώσες του ΑΕΠ αποτελεί η επιδείνωση της πρόβλεψης για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2012 σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση του ΙΟΒΕ, που πλέον αναμένεται να διαμορφωθεί στην περιοχή του 6,9%», αναφέρει το Ίδρυμα στην έκθεσή του.

Πλέον, ακόμα και το ΙΟΒΕ, δορυφόρος και «δεξαμενή σκέψης» των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που εκπροσωπεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στην Ελλάδα, παραδέχεται με τον πλέον κυνικό τρόπο, το τέλμα στο οποίο βυθίζεται η ελληνική κοινωνία και οικονομία εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών λεηλασίας που εφαρμόζονται στην χώρα εδώ και 2 χρόνια!

«Οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών προβλέπεται να δεχθούν πρόσθετες πιέσεις προερχόμενες κυρίως από τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, τη συνεχή άνοδο της ανεργίας, τη πτώση αμοιβών μετά τις ρυθμίσεις για το μισθολογικό κόστος στο δεύτερο μνημόνιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ισκρα

Advertisements
Ετικέτα: ,