ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΦ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ!

Posted on 10/07/2012 από

0


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ  ΜΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ, Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ολοκληρωθεί η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς τη νέα συγκυβέρνηση και ήδη άρχισαν να εμφανίζονται τα σημάδια των πρώτων ενδοκυβερνητικών κρίσεων.

Την παραίτησή του υπέβαλε με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ν. Νικολόπουλος.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος, μόνη αιτία της παράιτησής του είναι η πεποίθησή του πως «το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα «θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή».

«Εύχομαι να κάνω λάθος. Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της», σημειώνει.

 

Ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει επίσης ότι ο ίδιος ουδέποτε αρνήθηκε «τις δύσκολες μάχες», αλλά και ουδέποτε έβαλε οποιαδήποτε καρέκλα «πάνω από την απαράβατη αρχή του ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος».

Δηλώνει ακόμη πως παραμένει στη Νέα Δημοκρατία «απλός στρατιώτης του πατριωτικού του καθήκοντος» και συνεχίζει, όπως επισημαίνει, να στηρίζει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό. Εκφράζει τέλος τις ευχαριστίες του προς τον κ. Σαμαρά για την τιμή που του έκανε να τον εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχεται «να μας κάνει όλους περήφανους».«Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι», καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος.

Κι ενώ αναμένεται  η επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σε διάφορα sites ,  στην ανακοίνωση θα αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο παραίτησης υπουργού μετά από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Πρόκειται για μια άνευ λόγου παραίτηση κάνουν λόγο πηγές από το Μαξίμου καθώς η συνάντηση με την τρόικα ήταν συνάντηση γνωριμίας και όχι διαπραγμάτευσης., Εάν υπάρχει άλλος λόγος για την παράιτηση του κ. Νικολόπουλου αυτό δεν απασχολεί την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νικολόπουλος παραέδωσε επιστολή χθες στον πρωθυπουργό μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί του λέγοντάς του ότι είναι ώρα δουλειάς και ότι δεν ισχύουν οι ενστάσεις του για τα περι μη επαναδιαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου συμφωνήθηκε να επικοινωνήσουν «λίγο αργότερα» στο μεταξύ όμως ο κ. Νικολόπουλος έστειλε την επιστολή παράιτησής στους δημοσιογράφους. Πηγές της Συγγρού αφήνουν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο διαγραφής του κ. Νικολόπουλου.

Ολόκληρη η επιστολή Νικολόπουλου: 

«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.

Εύχομαι να κάνω λάθος.

Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.

Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη, την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».

Το επαναλαμβάνω και σήμερα.

Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.

Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.

Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.

Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι».

 

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ, Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά την παραίτηση του Ν. Νικολόπουλου, ακολούθησε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου, από την οποία προέκυψε ότι αντικαταστάτης του παραιτηθέντος υφυπουργού θα είναι ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Ο Μ. Κριτσωτάκης για την παραίτηση του Yυφυπουργού Εργασίας κ. Ν. Νικολόπουλο

Σε ερώτηση σχετικά με την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας κ. Ν. Νικολόπουλο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, δήλωσε τα εξής:

«Δεν ξέρω αν ο κ. Σαμαράς θα κατατάξει και τον υφυπουργό Εργασίας κ. Ν. Νικολόπουλο στους «αβανταδόρους του λόμπι της δραχμής», ο οποίος παραιτείται από την κυβέρνηση αμέσως μετά τις προγραμματικές της δηλώσεις, επισημαίνοντας ότι «το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή».

Τελικά φαίνεται ότι όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός πιστεύουν ότι δε γίνεται καμία επαναδιαπραγμάτευση από τη τρικομματική συγκυβέρνηση αλλά και στο Υπουργικό Συμβούλιο του κ Σαμαρά υπάρχει εδραιωμένη η ίδια άποψη».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ –EKM
για την παραίτηση του κ. Νικολόπουλου

Η στάση του κ. Νικολόπουλου αναδεικνύει το αυτονόητο που θα έπρεπε να πράξουν όσα στελέχη της κυβέρνησης σέβονται τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις έναντι των ψηφοφόρων τους. Αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η επαναδιαπραγμάτευση εγκαταλείφθηκε την ημέρα των εκλογών.

Advertisements
Posted in: Πολιτική