«Ποιητική» κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Posted on 10/07/2012 από

0


Με στίχους του Κώστα Βάρναλη ανταπάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στις βολές που εξαπέλυσε την Κυριακή εναντίον του ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ότι μιλάει ως εκπρόσωπος «ασύδοτων συντεχνιών που θέλουν να διασώσουν τα προνόμια τους».
«Χθες ο Πρωθυπουργός φρόντισε, στους στίχους του Καβάφη που του είπα το Σάββατο να μου απαντήσει με στίχους του Καβάφη. «Αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που χάνεις»… Όλως τυχαίως πρόκειται για στίχους από το «Απολείπειν ο θεός Αντώνιον»», σημείωσε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα για την πανελλαδική καμπάνια εγγραφής μελών στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

«Θα απαντήσω πάλι με στίχους, αυτή τη φορά του Κώστα Βάρναλη: Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θάμα. Αυτό είναι η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τσίπρας απάντησε και στην επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου, μέσω του Σκάι, το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η κριτική του κ. Τσίπρα είναι σαν τις εναλλαγές του χαμαιλέοντα και πρόσθεσε πως ο κρατισμός και ο λαϊκισμός δεν είναι η απάντηση στα προβλήματα, αλλά η συνταγή που μας έφερε στο σήμερα.

«Δεν μας τρομοκρατούν οι απειλές του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε απαντώντας στην αναφορά του κ. Τσίπρα ότι «θα είναι κάθε στιγμή απέναντι μέσα κι έξω από τη Βουλή».

Δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλεί κανέναν και βεβαίως όχι τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας, ωστόσο επισήμανε ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η δημόσια παρουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην επισήμανση του πρωθυπουργού, ότι είναι πρωτοφανές να απειλούνται πολιτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι ότι θα πάνε φυλακή εάν υπογράψουν αποκρατικοποιήσεις, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε: «Εμείς δεν απειλούμε κανέναν. Κανείς δεν απειλεί τον κ. Σαμαρά. Είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός. Βεβαίως όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται. Αλλά όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός».

Σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει όνομα ή σύμβολα, κατά τη διαδικασία ενοποίησης, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Μας μπερδεύετε με τον κ. Βενιζέλο. Εμείς έχουμε ισχυρό brand name».

Όσον αφορά στα επικριτικά σχόλια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει την ΕΔΑ και το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν φιλοδοξούμε, ούτε θέλουμε να είμαστε αντίγραφο ούτε της ΕΔΑ του ’58, ούτε του ΠΑΣΟΚ του ’81, γιατί δεν είμαστε ούτε στο ’58, ούτε στο ’81. Θα αντλήσουμε τα καλύτερα από τις παραδόσεις της αριστεράς και από τις παραδόσεις του λαού μας, αλλά είμαστε σε μια νέα, σύγχρονη απαιτητική εποχή και ο λαός μας μπροστά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο».

Advertisements
Ετικέτα: , ,
Posted in: Πολιτική