Περίεργη δήλωση στην επιστολή του Πρωθυπουργού προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Posted on 11/07/2012 από

0


Περίεργη δήλωση στην επιστολή του Πρωθυπουργού προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Αναδημοσιεύουμε μια σοβαρή παρατήρηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Κωσταντακόπουλου που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των Ελλήνων Πολιτών. Η παρατήρηση αναφέρεται σε ένα περίεργο όρο που περιλαμβάνεται στην επιστολή που έστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του Έλληνα πρωθυπουργού έχει ως εξής: Οι μαυρισμένη φράση έγινε από τη σύνταξη του «ID» για να την προσέξουν οι αναγνώστες. «Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012.

Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης. Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος. Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων. Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων. Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω. Αντώνης Κ. Σαμαράς».

Ο όρος «ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης» δεν είναι ελληνικός, αλλά…αμερικάνικος όρος που μεταφράστηκε λέξη προς λέξη, μάλλον κατόπιν απαίτησης του ΔΝΤ και της ΕΕ. Όροι σαν και αυτόν χρησιμοποιούνταν από τους αποικιοκράτες όταν «βοηθούσαν» τριτοκοσμικές χώρες της Αφρικής και της Νοτίου Αμερικής για να τους δεσμεύουν απόλυτα στην κυριαρχία τους! Πιο απλά στα Αμερικάνικα, αυτός ο όρος σημαίνει ότι την απόλυτη Ευθύνη των Αποτελεσμάτων του Προγράμματος Σταθεροποίησης Αναλαμβάνει η Ελληνική Κυβέρνηση. Δηλαδή, αν Πτωχεύση η χώρα, την ευθύνη την έχει η Ελληνική Κυβέρνηση και όχι οι δανειστές που την επέβαλαν. Διαβάστε την ανάλυση που ακολουθεί και δώστε τη στα παιδιά σας.

Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, ωστόσο, απο μια πλευρά, καλώς οι δανειστές ζητούν να είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την Πτώχευση της Ελλάδας για ένα και μόνον λόγο: Το Μνημόνιο ΙΙ ζητούσε δύο πράγματα. 1) Περικοπές στην άγρια Σπατάλη των πολλαπλών μισθών, επιδομάτων και συντάξεων, πέρα από τους μισθούς και τις συντάξεις-μαιμού που τσέπωναν τα ίδια πρόσωπα και όχι στην οριζόντια κάθετη μείωση όλων των μισθών και συντάξεων και 2) Ξερίζωμα της Κομματικής Διακυβέρνησης και των αναρίθμητων Οργανισμών-Μαιμού που ευθύνονται για δισεκατομμύρια σε άχρηστες δαπάνες καθώς και Διαφάνεια στις Κρατικές Προμήθειες από τις Εταιρείες που ανήκουν στους Έλληνες Πρωθυπουργούς και Υπουργούς και των δύο Κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Βέβαια οι δικοί μας σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καταδώσουν τους…εαυτούς τους! Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι ξένοι δανειστές μας και επικριτές μας! Άρα η υποκρισία τους είναι ολοφάνερη…Μπορεί ο Α. Σαμαράς να μη συμμετείχε γιατί ήταν εκτός Πολιτικής για πολλά χρόνια, όμως γνωρίζει με μεγάλη ακρίβεια ποίοι είναι αυτοί που ελέγχουν όλες τις Εταιρείες που Προμηθεύουν το Κράτος.

Από την άλλη πλευρά, για να βάζουμε τα πράγματα σε κάποια λογική βάση, ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης της Πτώχευσης ορισμένων Ευρωπαϊκών Κρατών, επιβαρύνει τις μεγάλες παγκόσμιες Τράπεζες που Δάνειζαν με μεγάλη ευκολία Κράτη γνωρίζονται ότι η Οικονομία τους δεν πρόκειται ποτέ να εξοφλήσει τα εν λόγω Δάνεια.Αυτή η υστερόβουλη ενέργεια θα πρέπει κάποια ημέρα να ποινικοποιηθεί αυστηρά! Μάλιστα, πλήρωναν στους Διεφθαρμένους Πολιτικούς και τη σχετική Προμήθεια, Αμοιβή Σύστασης, γνωστή ως Referral Fee. Οι εν λόγω Τράπεζες έχοντας απεριόριστη πρόσβαση στα χρήματα και έχοντας εξασφαλίσει πριν αυτά κυκλοφορήσουν τεράστια περιθώρια Κέρδους για τις ίδιες, αναζητούν καθημερινά Δανειολήπτες και για αυτό και πληρώνουν τις σχετικές Προμήθειες οι οποίες δεν είναι καθόλου αμελητέες γιατί Κερδίζουν απεριόριστους τόκους που τις επιτρέπουν να δίνουν μεγάλες προμήθειες!

Υπενθυμίζουμε ότι οι μεγάλοι τοκογλύφοι της ιστορίας ξεκίνησαν από τους Αγγλοσάξωνες Άγγλους Τραπεζίτες που έδωσαν πχ ένα δάνειο στην Ελλάδα ένα εκατομμύριο λίρες Αγγλίας, όταν ιδρύθηκε ως Κράτος το 1830, όμως η εκταμίευση περιορίστηκε στις 500.000 λίρες Αγγλίας. Η διαφορά εξηγήθηκε ως «Εξοδα»!

Το ιστορικό Έγκλημα των δικών μας Πολιτικών των τελευταίων 37 χρόνων είναι το εξής: Μπορούσαν να εξασφαλίσουν προνόμια για την Ελληνική Κοινωνία, όπως τα κατάφεραν οι Γερμανοί, Ολλανδοί, Σουηδοί, Δανοί, Φιλανδοί κα. για τις δικές τους Κοινωνίες. Και αυτοί χρηματίστηκαν για να μπορέσουν να παραμείνουν στην Πολιτική σκηνή. Όμως δεν ξεπούλησαν τα πάντα! Διαπραγματεύτηκαν προνόμια για το Κράτος τους! Οι δικοί μας ίσως λόγω του ραγιάδικου κόμπλεξ που μας χαρακτηρίζει δεν είχαν το σθένος να πατήσουν λίγο το πόδι τους και να Διαπραγματευτούν υπέρ των Ελλήνων Πολιτών!

Ένα παράδειγμα: Αν οι Γερμανοί βρίσκονταν σε μια διαπραγμάτευση με Αμερικανούς ας πούμε για μια τεράστια Επένδυση στη Γερμανία, πώς φαντάζεστε ότι θα τους αντιμετώπιζαν οι Αμερικανοί Διαπραγματευτές; Με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετώπιζαν τους Έλληνες ή τους Νιγηριανούς;

Εκεί ακριβώς φωλιάζει το πρόβλημα και όπως πολύ σοφά είπε ο δικός μας Σωκράτης:

Η Ζωή των Εθνών είναι όπως η Ζωή των Ατόμων.

Και η Σύγχρονη Ψυχολογία συμπληρώνει:

Η συμπεριφορά του άλλου εξαρτάται από τη δική μας!
Έτσι για να προετοιμάζουμε τα παιδιά μας να ξεπεράσουν το Σύνδρομο του «Greek»!
Η «Αυτοεκτίμηση» Κερδίζεται αφού Παράγουμε Έργο». Δεν χαρίζεται από κανέναν!

Λόγιος Ερμής , RAMNOUSIA

Advertisements
Posted in: Πολιτική