Μείωση βασικού μισθού 15% για τους ξενοδοχοϋπάλληλους

Posted on 13/07/2012 από

0


Νέα εθνική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας με την πλευρά των ξενοδοχοϋπαλλήλων που εκπροσωπεί η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ υπέγραψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, μετά από διαπραγματεύσεις πέντε μηνών, που κατέληξαν στη διατύπωση πρότασης Συμφωνίας από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, Γιάννη Α. Ρέτσο, και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΞ, η επίτευξη συμφωνίας με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους είναι κομβικής σημασίας για την πορεία του ξενοδοχειακού κλάδου τη φετινή και την επόμενη περίοδο, αλλά και του τουρισμού εν γένει.

Σύμφωνα με το ΔΣ της Ομοσπονδίας, η συμφωνία είναι προσαρμοσμένη στις περιστάσεις και στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην εθνική οικονομία, την τουριστική αγορά και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επαναρυθμίζει ορθολογικά και ρεαλιστικά το ζήτημα των όρων αμοιβής των εργαζομένων στα ελληνικά ξενοδοχεία, κινούμενη προς τρεις άξονες:

1. Επιβίωση των επιχειρήσεων σε ένα συνεχώς επιδεινούμενο περιβάλλον ύφεσης,

2. Διατήρηση ή και αύξηση των θέσεων εργασίας στα ξενοδοχεία όλης της χώρας και

3. Επίτευξη εργασιακής ειρήνης, μέσα σε ένα πολύ εύθραυστο κοινωνικό περιβάλλον, η συνοχή του οποίου δοκιμάζεται καθημερινά.

Advertisements