Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει ακύρωση μνημονίου & επαναδιαπραγμάτευση χρέους

Posted on 13/07/2012 από

0


Για παραδοχή του ΚΚΕ, έστω και καθυστερημένα, ότι το μνημόνιο αποτέλεσε και αποτελεί τη βασική διαχωριστική γραμμή της συγκυρίας, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε δήλωσή του με αφορμή την κατάθεση εκ μέρους του ΚΚΕ πρότασης νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων.

Ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνει ότι «αν το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει ανάλογη στάση προεκλογικά και είχε ανταποκριθεί στο ενωτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τη διαμόρφωση ενός πλατιού ενωτικού αντινεοφιλελεύθερου – αντιμνημονιακού μετώπου, σήμερα η κυβέρνηση της αριστεράς θα ήταν πραγματικότητα», υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι «η έστω και τώρα συνειδητοποίηση πως το δίλημμα μνημόνιο αντιμνημόνιο δεν είναι πλαστό αποτελεί ένα θετικό βήμα».

Τέλος αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί μετεκλογικά «με την ίδια συνέπεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του στο πλαίσιο μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης».

ert

Advertisements
Posted in: ΣΥΡΙΖΑ