ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέτρα της κυβερνητικής τρόικας δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση

Posted on 16/07/2012 από

0


κουτί πανδώρας

Ανακοίνωση με την οποία κρατάει υψηλούς τους τόνους της αντιπαράθεσης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. »Η μόνη διαφορά της παρούσας κυβέρνησης από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου είναι το απύθμενο θράσος των νέων συνεχιστών του μνημονίου που τώρα βαφτίζουν τα βάρβαρα μέτρα «απαγκίστρωση» και «επαναδιαπραγμάτευση»», αναφέρεται. »Τα νέα αντιδραστικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβερνητική τρόικα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση, ούτε με την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση και με όσα προεκλογικά εξήγγειλαν οι συνεχιστές του μνημονίου για να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού».

»Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που δεν ειπώθηκαν προεκλογικά, είναι συνώνυμες της κοινωνικής και οικονομικής ισοπέδωσης της χώρας, βαθαίνουν την κρίση και απομακρύνουν τη χώρα από την ευρωζώνη».

«Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και μια νέα στρατηγική για την ενίσχυση της ανάπτυξης, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και της εργασίας και την αναδιανομή του πλούτου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Advertisements
Posted in: ΣΥΡΙΖΑ