Τσίπρας: Η τρόικα του εσωτερικού συναποφασίζει το άριστο μείγμα φτώχειας

Posted on 01/08/2012 από

2


Επίθεση στην κυβέρνηση συνεργασίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κατερίνη, κατηγορώντας τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη ότι παρά τις δεσμεύσεις τους «επεξεργάζονται και διαρρέουν όλων των ειδών τις οριζόντιες περικοπές».

«Συναποφασίζουν και οι τρεις το ‘άριστο μείγμα’ της φτώχειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στους κυβερνητικούς εταίρους ότι πετούν «στο καλάθι των αχρήστων» τις δεσμεύσεις τους, αποδεικνύοντας ότι «η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου που είχαν υποσχεθεί είναι το ισοδύναμο του ‘λεφτά υπάρχουν των εκλογών του 2009».

«Δεσμεύτηκαν ότι θα επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο. Και, επιμένοντας στις καταστροφικές πολιτικές του, το μόνο που τελικά θα διαπραγματευτούν θα είναι την επάνοδο της χώρας στη δραχμή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «πρωθυπουργό της δραχμής» και «συνενόχους στο έγκλημα» τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, κατηγορώντας τους ότι και οι τρεις «οδηγούν τη χώρα στην οριστική χρεοκοπία» και την έξοδο από την ευρωζώνη.

Τους κατηγόρησε ακόμη ότι «εκβίασαν και υφάρπαξαν την ψήφο του λαού κινδυνολογώντας με τη δραχμή», ενώ διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί «για την ανατροπή των καταστροφικών επιλογών του κατεστημένου».

«Δίνουμε τη μάχη καθημερινά, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να προλάβουμε τα χειρότερα. Για να τερματιστεί αμέσως τώρα η λιτότητα και να ακυρωθεί το Μνημόνιο. Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα των 15 δισ. ευρώ», επισήμανε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκ νέου και στο θέμα της Αγροτικής Τράπεζας κατηγορώντας την «τρόικα του εσωτερικού» ότι  «ως ο εντολοδόχος της πτωχευμένης τραπεζοκρατίας» θυσίασε την τράπεζα, τακτοποιώντας «προεκλογικές οφειλές της».

«Δεσμεύτηκαν, στη μετεκλογική προγραμματική τους σύγκλιση, για την ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ, και αντί να την ανακεφαλαιοποιήσουν, αντί να την αναδείξουν σε βάση του δημόσιου πυλώνα του τραπεζικού συστήματος τη θυσίασαν στην πτωχευμένη τραπεζοκρατία», παρατήρησε.

Κεδίκογλου: Δεν έχει όρια η πολιτική σχιζοφρένεια του Τσίπρα 

«Η πολιτική σχιζοφρένεια του κ. Τσίπρα δεν έχει όρια. Από τη μια αυτός και τα στελέχη του προωθούν με όλες τους τις δυνάμεις το λόμπι που θέλει τη χώρα εκτός Ευρώ και από την άλλη ορκίζονται στο όνομα της ευρωπαϊκής της πορείας»,σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Σίμος Κεδίκογλου.

«Οι Έλληνες γνωρίζουν καλά και δεν συγχωρούν τα ‘φετίχ’ του κ. Τσίπρα. Ας ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες θα εμποδίσουν την πέμπτη φάλαγγα της δραχμής να πετύχει το στόχο της», κατέληξε.

tvxs

Advertisements