SPIEGEL: Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 10 ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!

Posted on 08/08/2012 από

1


ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ!ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ SPIEGEL Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ!

O κατάλογος του Spiegel με τους 10 πιο «επικίνδυνους ευρωπαίους πολιτικούς» είναι άκρως αποκαλυπτικός για τις κυρίαρχες αντιλήψεις στη σημερινή Ευρώπη.

Είναι απολύτως χαρακτηριστικό ότι στον κατάλογο αυτό καταχωρούνται συλλήβδην ονόματα που ηγούνται αριστερών κομμάτων, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, μέχρι ηγέτες ακροδεξιών μορφωμάτων όπως η Ζαν Μαρί Λεπέν, σε μια απόπειρα παλαιάς κοπής να αναβιώσει η θεωρία του «κόκκινου» και «μαύρου» φασισμού και στην καλύτερη περίπτωση «λαϊκισμού»!

Εντυπωσιακό, επίσης, είναι ότι στον κατάλογο του Spiegel, δεν υπάρχει ούτε ένα όνομα από τη σημερινήκυρίαρχη ευρωπαϊκή ελίτ, όπως η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ο Μπαρόζο κλπ κλπ, οι οποίοι φέρουνεγκληματικές ευθύνες για την σημερινή ευρωπαϊκή κρίση και την κλιμάκωση της.

Ακόμα και το όνομα του Σ. Μπερλουσκόνι καταγράφεται στη λίστα των «επικίνδυνων» του Spiegel, μόνο και μόνο γιατί τόλμησε να ψελλίσει την έξοδο της Ιταλίας από το Ευρώ.

Τελικά σίγουρα πιο επικίνδυνο είναι για την Ευρώπη είναι το Spiegel και η πολιτικο-ιδεολογικήαντίληψη που αντιπροσωπεύει .

 

Η iskra παραθέτει στη συνέχεια ρεπορτάζ από το περίεργο δημοσίευμα του Spiegel.

 

 Η λίστα του Spiegel: Στους δέκα πιο επικίνδυνους ευρωπαίους πολιτικούς ο Τσίπρας

Κατάλογο με τους «δέκα πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς» δημοσιεύει το γερμανικόSpiegel, περιλαμβάνοντας πρόσωπα που κατά την εκτίμησή του «προσπαθούν να αποκτήσουν πολιτικό πλεονέκτημα με φθηνό λαϊκισμό». Μεταξύ των υπολοίπων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η πιο πρόσφατη πρότασή του είναι περίπου, πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί απλώς να συζητήσει με την τρόικα, και θέλει να «ποινικοποιήσει» την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων» σημειώνει το γερμανικό περιοδικό για τον Αλέξη Τσίπρα και τονίζει: «έχει χαρακτηριστεί «ο πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης«, καθώς ηγείται της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα η οποία «κυνηγά» την κυβέρνηση, υπολογίζοντας πως δεν μπορεί κανείς να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ».Το περιοδικό περιλαμβάνει στη λίστα και δύο Γερμανούς πολιτικούς που συντηρούν την εχθρική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα ζητώντας την «παραδειγματική» αποπομπή της από το ευρώ. Συγκεκριμένα αναφέρει τον Μάρκους Ζέντερ – ΥΠΟΙΚ της Βαυαρίας – που είχε καλέσει σε «παραδειγματική έξωση» της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε η Ευρωζώνη «να δείξει τα δόντια της» και τον Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γενικό γραμματέα του CSU (αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στη Βαυαρία) που έχει εκφράσει ανάλογες απόψεις.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι που πρότεινε να τυπώσει περισσότερα ευρώ η ΕΚΤ, και έκανε λόγο για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.

Τέλος, στη λίστα των «επικίνδυνων» έχουν θέση η Μαρί Λε Πεν, αρχηγός του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου, ο Τίμο Σόινι, πρόεδρος του αντιευρωπαϊκού κόμματος των «Αληθινών Φινλανδών», ο Βρετανός Νάιτζελ Φάρατζ του «Ανεξάρτητου Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου», ο επικεφαλής του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος FPO, ο Ολλανδός «πρότυπο λαϊκιστή», κατά το Spiegel, Χερτ Βίλντερς και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

 

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ SPIEGEL

Την εκτίμηση ότι η λίστα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως ένας από τους πλέον επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς, «θα πρέπει να προβληματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ» εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.Μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι συμμερίζεται την άποψη του γερμανικού περιοδικού, χαρακτηρίζοντας «ντουέτο αντιευρωπαϊστών» τον Αλέξη Τσίπρα και τον Μάρκους Ζέντερ (υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας και Χριστιανοκοινωνιστή).

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗ ΝΕΤ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ SPIEGEL

Θα συνιστούσαμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο της πιο επικίνδυνης για το λαό και τον τόπο κυβέρνησης από την μεταπολίτευση και μετά απλά να σκέφτεται λογικά πριν τοποθετηθεί.Οι δανειστές μας και ο ελληνικός λαόςέχουν άραγε τα ίδια ακριβώς συμφέροντα και διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους; Η χρεοκοπία και η εξαθλίωση του λαού μας, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου είναι για τους δανειστές μας κέρδος. Όποιος απειλεί την ηγεμονία και την κερδοσκοπία τους είναι επικίνδυνοςΌποιος την ευνοεί είναι ευχάριστος και σπουδαίος ηγέτης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί τίτλο τιμής να τον φοβούνται αυτοί που καταδικάζουν τη χώρα στη φτώχια και στην εξαθλίωση.
Άλλωστε ο λαός μας έχει πλέον καταλάβει πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος και ποιά η σωτηρία.

Όσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την τριανδρία της καταστροφής που μας κυβερνά:Καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε λυπούνται.

8/8/2012
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Advertisements