Προς αναδιάταξη της Κεντροδεξιάς – Ποιοι είναι πίσω από την «μαύρη» υπόθεση των «3»

Posted on 25/09/2012 από

0


Σε ολοκλήρωση της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού στο χώρο της Κεντροδεξιάς που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου, θα οδηγήσει η υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» μέσα από αγορά ακινήτων αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς της ΝΔ Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη, από την στγιμή που υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις καταγγελίες.

Και αυτός είναι και ο σκοπός που η υπόθεση ήρθε τώρα στην δημοσιότητα ή καλύτερα αυτός είναι ο λόγος που υπήρξαν τέτοιου είδους ομολογίες.

Η Κεντροδεξιά είναι σχετικά αλώβητη από τις αποκαλύψεις και τα σκάνδαλα της Siemens με την αποδεδειγμένη δωροδόκηση κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ ή το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214 με την προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Υποθέσεις που έβαλαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το ΠΑΣΟΚ. Τώρα αν οι καταγγελίες είναι αληθινές, θα βιώσει ανάλογες καταστάσεις.

Στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό τόσο μεγάλα θέματα ανακύπτουν μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος, όπως συνέβη στο σκάνδαλο Κοσκωτά, στην υπόθεση της ΑΓΕΤ Ηρακλής, στην υπόθεση Βατοπεδίου κλπ.

Για να προσδιορίζουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια, γνωστοί-άγνωστοι κύκλοι του εξωτερικού, κινούν νήματα και ανοιγοκλείνουν «καπάκια» εκμεταλλευόμενοι την ελαστική συνείδηση των εγχώριων πολιτικών κύκλων σε ζητήματα άντλησης χρήματος από «παράλληλες δραστηριότητες».

Οι περισσότερες από αυτές (και μάλιστα όσο πιο μεγάλες, τόσο πιο εύκολα εντοπίσιμες) είναι σε πλήρη γνώση τους και αποκαλύπτονται κατά το δοκούν με στόχο πάντα την αναδιάταξη του

Το θέμα είναι αν γνώριζε ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς ότι επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί το συγκεκριμένο θέμα στην Reeal News. Είναι σαφές προς όχι. Και όταν το πληροφορήθηκε, χωρίς να γνωρίζει ακιρβώς την έκτασή τυο θεώρησε ότι συνδέεται με την υπόθεση των «33» και για τον λόγο αυτό εκδίθηκε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών μόλις ο Α.Σαμαράς ήρθε από την Ρώμη με την οποία έδινε εντολή για παραπομπή του όλου θέματος στην Άρειο Πάγο

Αλλά φαίνεται ότι οι «3» δεν έχουν σχέση με τους «33». Και για τους οποίους επίσης φημολογείται ότι κρύβουν «εκρηκτικά» ονόματα πέρα από τα «27» αναμενόμενα, λόγω έως πολύ που αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Στο Μέγαρο Μαξίμου, διατυπώνουν σοβαρά ερωτηματικά για τη χρονική στιγμή που επελέγη να διαρρεύσουν οι επίμαχες καταθέσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για μεθοδευμένη υπόθεση που έχει στόχο να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα την ώρα που κλείνει η συμφωνία με την τρόικα για τα μέτρα των 13,8 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, από τις έρευνες δεν έχει προκύψει το παραμικρό στοιχείο που να συνδέει τα τρία στελέχη με την υπόθεση του συγκεκριμένου κατασκευαστικού ομίλου.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση και σημείωναν ότι οι σχετικές καταθέσεις έχουν ληφθεί από το 2010.

Μάλιστα, αμφισβητούσαν το ενδεχόμενο να έχουν γίνει αγοραπωλησίες ακινήτων – ύψους 10,2 δισ. ευρώ, κατά το δημοσίευμα, στην περίοδο 2005-2008 – από ένα μεσιτικό γραφείο, ενώ εξέφραζαν την υπόνοια ότι το συγκεκριμένο ποσό διακινήθηκε προκειμένου να δημιουργήσει συνειρμούς με το πακέτο των μέτρων που θα κληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα να εγκρίνει η Βουλή.

Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την εκτίμηση ότι με τη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες επιδίωξαν να εξασφαλίσουν οι ίδιοι «ασυλία» από την πλευρά του ΣΔΟΕ.  Άρα το Μαξίμου λαμβάνει καθαρά θέμα υπέρ της εκδοχής της σκευωρίας.

Από εκεί και πέρα υπάρχειτο θέμα της παραίτησης Μεϊμαράκη. Ο Ε.Μεϊμαράκης δεν είναι ένας απλός υπουργός. Είναι το νο»3″ στην πολιτειακή αλυσίδα της χώρας, μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό (όπως επίσης και ο Μ.Λιάπης αν όντως εμπλέκεται, κτυπά καίρια το δένδρο του καραμανλισμού και «καίει» τον εξάδελφό του ).

Ο Ε.Μεϊμαράκης, αφήνει ανοικτό το θέμα της παραίτησής του και αν αυτό συμβεί, θα σημαίνει έναρξη αποδόμησης και της κυβέρνησης, αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά, του οποίου η μεταχείριση του Ε.Μεϊμαράκη, παρά τις «σκιές» που υπήρχαν από την εποχή της υπουργικής του θητείας στο υπουργείο Άμυνας ήταν έντονες: Τον έκανε πρόεδρο του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», μια θέση που σήμαινε πολλά για την διατήρηση του προφίλ του και εν συνεχεία προς έκπληξη πολλών τον έκανε πρόεδρο στην Βουλή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Advertisements
Ετικέτα:
Posted in: Πολιτική