H ώρα της δικαιοσύνης μετά τις αποκαλύψεις της Real News

Posted on 25/09/2012 από

0


Την επίσπευση των δικαστικών ερευνών και την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης αγοραπωλησίας ακινήτων, ζήτησε χθες ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ενώ στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Πόπης Παπανδρέου, «περνάει» ο φάκελος της δικογραφίας για την επιχειρηματική αντιδικία, στην οποία εμπλέκονται τρία πολιτικά πρόσωπα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 10,3 δισ. ευρώ.

Οι σχετικές καταγγελίες αφορούν τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς της ΝΔ, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη.

Η δικογραφία, το 2010 ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ προς διερεύνηση, μετά όμως τις νέες εξελίξεις η δικογραφία επιστρέφει στην κ. Παπανδρέου, η οποία άλλωστε ήταν αυτή που είχε αναθέσει την σχετική δικογραφία στο ΣΔΟΕ, ενώ εντός των ημερών θα υποβληθεί και η σχετική αναφορά από το ΣΔΟΕ για όσα στοιχεία εντοπίστηκαν όλο αυτό το διάστημα.

 

Αναστολή καθηκόντων από τον Β. Μεϊμαράκη

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις από τις αποκαλύψεις της Real News. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επικοινώνησε με πολιτικούς Αρχηγούς και τους ενημέρωσε ότι δεν παραιτείται και μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση θα αναστείλει την λειτουργία του ως Πρόεδρος της Βουλής.

Η ανακοίνωσή του 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Βουλής, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι Αντιπρόεδροι της βουλής θα αναπληρώσουν τον Βαγγέλλη Μεϊμαράκη μέχρι να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, σχετικά με την υπόθεση που αποκάλυψε η Real News.

H ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί.

Επίσης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί σήμερα το απόγευμα τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».

Η συνάντηση με τον Ι. Τέντε

Μία ώρα διήρκεσε χθες η συνάντηση του Προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μειμαράκη, με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε. Ο κύριος Μειμεράκης έφτασε στο δικαστικό μέγαρο νωρίς χθες το μεσημέρι, λίγο πριν τη μία και η συνάντηση είχε να κάνει με την υπόθεση που αποκάλυψε η REAL NEWS.

 

Μήνυση ο Γ. Βουλγαράκης

Μήνυση κατέθεσε ο Γιώργος Βουλγαράκης κατά των μαρτύρων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση που αποκάλυψε η REAL NEWS.

Ο ίδιος έγραψε στο twitter: «όπως είχα δηλώσει από χθες, κατέθεσα μήνυση εναντίων των λασπολόγων, για τα μυθεύματα είδαν το φως της δημοσιότητας.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REAL NEWS

 

Aνοχτή επιστολή Νικολόπουλου σε Μεϊμαράκη

Ανοιχτή επιστολή με τίτλο «Προστάτεψε τον εαυτό σου, τη Βουλή και την Δημοκρατία» έστειλε σήμερα το πρωί στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Νίκος Νικολόπουλος.

 

Αναλυτικά:

 

«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής

κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη


Προστάτεψε τον εαυτό σου, τη Βουλή και την Δημοκρατία!

 

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Με το θάρρος της πολύχρονης γνωριμίας και φιλίας μας και τους αναρίθμητους κοινούς πολιτικούς και παραταξιακούς αγώνες που μας ενώνουν, επίτρεψέ μου να σου εκφράσω κάποιες έντιμες και ειλικρινείς σκέψεις, όχι δια του (πάσης φύσεως) «ψιθύρου», αλλά δημόσια και ανοικτά, όπως αισθάνομαι ότι ταιριάζει σε γεγονότα τόσο σημαντικά που μπορούν να πλήξουν καίρια την Δημοκρατία μας, σε μια τόσο δύσκολη και πολυσύνθετη εποχή, όσο αυτή που ζούμε.

Σχεδόν εμβρόντητος πληροφορήθηκα και εγώ, όπως όλος ο λαός, την ανάμειξη του ονόματός σου σε μια υπόθεση «μαύρου» χρήματος, διαστάσεων μαμούθ, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα και τα καταμαρτυρόμενα. Και από την πρώτη στιγμή, δημοσίως και πάλι, τόνισα πως τα όσα καταγγέλλονται – ανεξάρτητα από το εάν ευσταθούν ή όχι – απειλούν να πλήξουν την θεσμική θέση που κατέχεις και κατά συνέπεια, το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας και την ίδια την Βουλή. Γι’ αυτό και εμπιστευόμενος την αποδεδειγμένη ευθυκρισία σου, δήλωσα ότι η μόνη ευθεία «απάντηση» πρέπει να είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη αλλά και η παραίτησή σου από το αξίωμα του Προέδρου, ώστε να αποσυνδεθεί η δύσοσμη αυτή υπόθεση από τον θεσμό και να μπορέσεις να διεκδικήσεις την αθωότητά σου χωρίς κανένας να πιστεύει ότι θέλεις να οχυρωθείς πίσω από την υψηλή θέση που κατέχεις, με την ψήφο της Βουλής.

Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα χθες, την άμεση αντίδρασή σου και την επίσκεψη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου ζήτησες την ταχεία διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.  Ωστόσο, έκπληξη και απορία μου προκάλεσε η απόφασή σου να «αναστείλεις» την ιδιότητά σου, ζητώντας από τους Αντιπροέδρους της Βουλής να σε αναπληρώσουν μέχρι να τελεσιδκήσει η υπόθεση.  Γιατί δεν γνωρίζω να υπάρχει καμία συνταγματική, νομοθετική ή άλλου είδους (π.χ. Κανονισμός Βουλής), πρόβλεψη για κάτι τέτοιο.

Αγαπητέ μου Πρόεδρε, το λέω ευθέως, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να τελεί «εν υπνώσει» ή να βρίσκεται σε «αδράνεια».  Και αν αυτό συμβεί, άραγε πόσο διάστημα θα διαρκέσει; Δύο εβδομάδες, δύο μήνες ή δύο χρόνια; Επίσης, όμως, κατ’ αυτό τον τρόπο δεν ικανοποιείται το παλλαϊκό αίτημα για καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες από τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Και εν πάση περιπτώσει, θέτοντας τον εαυτό σου σε αυτή την ιδιότυπη «διαθεσιμότητα», αισθάνομαι πως υποβιβάζεις έντονα την προσωπικότητά σου και τον θεσμό που εκπροσωπείς. Σε «διαθεσιμότητα» μπορεί να τεθεί ένας υπάλληλος ή ο διορισμένος προϊστάμενος κάποιας υπηρεσίας, αλλά όχι ο Πρόεδρος της Βουλής, ο τρίτος τη τάξει θεσμικός παράγοντας της Ελλάδας, ο εκλεγμένος από τους 300 εκπροσώπους του λαού!

Έχω την εντύπωση πως αυτή τη φορά έπεσες θύμα κακών συμβούλων ή κακών «υπηρετών» και θλίβομαι. Όπως θλίβομαι και για το γεγονός ότι κανένας εκ των πολιτικών αρχηγών – με πρώτους, τον Πρωθυπουργό και τους άλλους δύο συγκυβερνώντες – δεν βρήκαν ακόμα το θάρρος ή το καθαρό μυαλό να σε συμβουλεύσουν για την μόνη ορθή και καθαρή λύση. Και αυτή δεν είναι άλλη από την παραίτηση.

Σου απευθύνω εγώ λοιπόν, ένας παλιός και πολύ γνώριμος συνοδοιπόρος, την ύστατη έκκληση: Προστάτευσε τον εαυτό σου, τη Βουλή και τη Δημοκρατία! Παραιτήσου από την θέση του Προέδρου της Βουλής και εσύ, μόνος σου, φέρε τον φάκελο της υπόθεσης στη Βουλή, ζητώντας από τους βουλευτές την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, παράλληλα με τη Δικαιοσύνη.  Μόνο έτσι, θα απομακρύνεις από τον πολιτικό κόσμο της χώρας τη νέα βαριά σκιά και έχεις τη δυνατότητα να μετατρέψεις αυτή την «περιπέτεια» σε θρίαμβο της αλήθειας και της Δικαιοσύνης, αλλά και σε δικό σου θρίαμβο.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που εγώ γνώρισα υπήρξε πάντοτε ένα ασυμβίβαστο παλικάρι πρώτης γραμμής.  Και τώρα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης των τόσο πολλών και τόσο δύσκολων πολιτικών αγώνων δεν πρέπει να δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να πιστέψει ότι θέλει να καλυφθεί πίσω από την κορυφαία θεσμική του ιδιότητα. Ούτε να επιτρέψει ένα μεγάλο ανάθεμα να πέσει πάνω από τον πολιτικό κόσμο ή πολύ περισσότερο, να δώσει το παραμικρό περιθώριο σε εκείνους που ενδεχομένως θέλουν να δημιουργήσουν μεγάλα ρήγματα στο πολίτευμα και στην ίδια την χώρα.

Έχεις την μεγάλη ευκαιρία να μετατρέψεις την «λάσπη» σε «χρυσάφι». Γιατί, εφόσον αποδειχθεί η αθωότητά σου χωρίς καμία παρένθεση και κανένα «ναι μεν αλλά», , τότε θα έχεις μετατραπεί σε σημαιοφόρο της κάθαρσης που τόσο ανάγκη έχει ο λαός και η πατρίδα. Τότε και μόνον τότε, θα ξέρουν όλοι πως το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής το τίμησες όσο λίγοι και… το αξίζεις όσο λίγοι. Τότε θα έχεις αποδείξει πως «δεν είναι όλοι ίδιοι» και πως υπάρχουν ακόμα Πολιτικοί!

 

Μετά τιμής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Βουλευτής Αχαϊας

Advertisements
Ετικέτα:
Posted in: Πολιτική