Δεκτός με ενθουσιασμό στην Γερμανία ο Αλέξης Τσίπρας

Posted on 30/09/2012 από

0


«Η Μέρκελ είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρώπη και το ευρώ» είπε το Σάββατο σε εκδήλωση του ιδρύματος «Zeit-Stiftung» στο Αμβούργο o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκαλώντας θύελλα επιδοκιμασιών από τους εκατοντάδες παριστέμενους στην αίθουσα εκδηλώσεων Kampnagel.

Ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε όμως ο επινοητής του όρου «αγανακτισμένοι», ο 95χρονος γάλλος συγγραφέας Στεφάν Εσέλ, ο οποίος άνοιξε την ημερίδα στο Αμβούργο. «Ακούω ότι βρίσκεται μαζί μας ένας μεγάλος Έλληνας» είπε όταν ανακοινώθηκε η παρουσία του κ.Τσίπρα στο κοινό. «Εύχομαι καλή επιτυχία στον ίδιο και στην πολιτική του».

Ανάλογα καλά λόγια είπε και για την Ελλάδα. «Η Ευρώπη βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να πέσει» πρόσθεσε. «Ιδίως όχι την Ελλάδα».

Εγκάρδια ήταν και η υποδοχή που επεφύλαξαν αργότερα στον κ.Τσίπρα οι χίλιοι περίπου διαδηλωτές στην πλατεία Δημαρχείου του Αμβούργου, που συμμετείχαν στην πανγερμανική εκδήλωση «UmFAIRteilen» (σ.σ.:«δίκαιη ανακατανομή του πλούτου»). Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε, μεταξύ άλλων, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα συνδικάτα, εκκλησιαστικές οργανώσεις και διάφορα κινήματα, πήρε φωτιά, όταν ο ομιλητής αναφέρθηκε στο «κόκκινο πανί» των αγανακτισμένων: την καταστροφική, όπως είπε, πολιτική της κ.Μέρκελ.

Συνεργάτης του κ.Τσίπρα χαρακτήριζε ως απολύτως επιτυχή την τριήμερη περιοδεία του στη Δυτική Ευρώπη, που άρχισε την Πέμπτη με την υποδοχή του από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς στις Βρυξέλλες, συνεχίστηκε την Παρασκευή με συνομιλίες του με τους ηγέτες του κόμματος «Die Linke» (Η Αριστερά) στο Βερολίνο, και κατέληξε το Σάββατο με τις εκδηλώσεις στο Αμβούργο.

«Η εντέχνως διαδιδόμενη φήμη, ότι ο Τσίπρας είναι ο πιο επικίνδυνος πολιτικός της Ευρώπης, έχει ξεθυμάνει τελευταία πολύ» είπε.

Όχι όμως εντελώς. Όπερ σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, για να γίνει κατανοητός ο αντιμνημονιακός λόγος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – όχι μόνο από τους «αγανακτισμένους», αλλά  και από πολλούς «ήπιους» Γερμανούς.

defencenet

Advertisements
Posted in: ΣΥΡΙΖΑ