Θλιβεροί υπηρέτες συμφερόντων

Posted on 03/10/2012 από

0


Αναρωτιέται κανείς εάν έχει παρακάτω. Εάν υπάρχει πάτος στο βαρέλι της αναξιοπιστίας και της εγκληματικής πολιτικής, που εφάρμοσαν στη χώρα εκείνοι, που την έβαλαν στο μνημόνιο, επιλέγοντας να σφαγιάσουν την κοινωνία και να καταρρακώσουν τη χώρα αντί να τολμήσουν να τα βάλουν με τα συμφέροντα που την καταδυναστεύουν.

Η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ είναι απλώς ένα κραυγαλέο παράδειγμα. Μία περίπτωση, που εμπίπτει πλέον κανονικά στην ποινική δικαιοσύνη – για την πολιτική ούτε λόγος.

Η όλη ιστορία σε κάνει να ανατριχιάζεις: Ο υπουργός Οικονομικών παραλαμβάνει μία λίστα με σχεδόν 2000 έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία. Λογικά τα ποσά πρέπει να είναι πολλά, μα πολλά δις ευρώ. Δεν μιλάμε κατ’ ανάγκην για παράνομες καταθέσεις, αλλά σίγουρα μιλούμε για ένα αμύθητο πλούτο.

Τι θα έκανε ένας κανονικός πολιτικός και μία κανονική κυβέρνηση, με την ελάχιστη αίσθηση πατριωτικού καθήκοντος; Δύο απλά πράγματα: πρώτον, έλεγχος για τη νομιμότητα κτήσης αυτού του πλούτου. Και δεύτερον εφαρμογή μίας φορολογικής πολιτικής απέναντι σε αυτόν τον πλούτο. Έτσι ώστε ο συγκεκριμένος πλούτος να συνεισέφερε στο ελληνικό κράτος στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οικονομικού προβλήματος ανάλογα με όσα συνεισέφεραν οι υπόλοιποι κανονικοί έλληνες, ίσως και παραπάνω.

Τι έκανε ο ανεκδιήγητος υπουργός; Έβαλε στην τσέπη τη λίστα, έκανε μία ανούσια προφανώς επιλεκτική επιλογή κάποιων ονομάτων, τα οποία έδωσε… ατύπως στο ΣΔΟΕ, δηλαδή χωρίς καμία ουσιαστική αξία και… τέλος!

Είναι προφανές ότι τα ονόματα στη λίστα δεν είναι τυχαία. Άλλοι μιλούν για τους πλουσιότερους και ισχυρότερους έλληνες, άλλοι για επιφανείς πολιτικούς, άλλοι για ανθρώπους που κινούνται στην οριαγραμμή του νόμου και πάει λέγοντας. Με τη λίστα στην τσέπη ο Παπακωνσταντίνου μπορούσε να έχει πολλούς φίλους, που του χρωστούσαν μεγάλη χάρη: Ούτε τους φορολόγησε, ούτε τους αποκάλυψε. Με τέτοια δύναμη κάνω και γω τον μεγάλο πολιτικό. Δεν λέω ότι τους εκβίασε. Για όνομα… Αλλά σίγουρα τους έκανε μεγάλη χάρη.

Ένα κρίσιμο ερώτημα είναι: ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του για τη λίστα, ή το κράτησε μυστικό; Του είπε του Γιώργου Παπανδρέου ότι είναι αυτοί κι αυτοί στη λίστα ή έπαιξε κρυφτούλι; Κάτι μου λέει ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι σχεδόν αδύνατο να μην ενημερώνει τον πρωθυπουργό για ένα τέτοιο θέμα.

Διότι εάν τον ενημέρωσε, τότε εκείνη η κυβέρνηση συνολικά επέλεξε να σφαγιάσει την κοινωνία και να υπηρετήσει τους ισχυρούς και μάλιστα τους πιο αμφιλεγόμενους – εκείνους, που προτίμησαν την ασφάλεια των ελβετικών τραπεζών όχι απλά για να μην πληρώσουν την κρίση, αλλά για να επωφεληθούν από αυτή.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου ως αρμόδιος υπουργός πετσόκοβαν τους μισθούς και τις συντάξεις, διέλυαν το κοινωνικό κράτος, στερώντας το από κρίσιμες δαπάνες, βύθιζαν την ανάπτυξη, κόβοντας τις δημόσιες επενδύσεις και κατέστρεφαν κοινωνία, οικονομία και κράτος.

Αυτά τα πολιτικά εγκλήματα εμπίπτουν και στον ποινικό κώδικα. Και είναι καιρός να αρχίσουν να αποδίδονται και ποινικές ευθύνες στους πρωταίτιους της ελληνικής καταστροφής. Το Γουδί δεν είναι μακριά…

[Πηγή: protothema.gr]

Advertisements