«Έτοιμος για σύγκρουση» ο Τσίπρας

Posted on 06/10/2012 από

0


«Η Ευρώπη ήταν και παραμένει στρατηγική μας επιλογή» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας όμως ότι «η Ευρώπη οδηγείται σε τέλμα, σε διάλυση, λόγω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.»

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση για την πολιτική των μέτρων που υιοθετεί, τονίζοντας ότι ακόμα και αν ψηφίσει το πακέτο, δεν θα μπορέσει να το υλοποιήσει. «Δεν μπορείς να πάρεις φόρους από κάποιον ο οποίος δεν έχει εισόδημα», δηλώνει ο κ. Τσίπρας εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις της.

«Το ζήτημα για εμάς είναι η πιθανή πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα να σηματοδοτήσει και ευρύτερες αλλαγές στην Ευρώπη», τονίζει ξεκαθαρίζοντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο φιλική προς το ευρώ την ώρα μάλιστα που η εφαρμοζόμενη σήμερα πολιτική θέτει σε κίνδυνο την ενωμένη Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει έτοιμος για ριζικές αλλαγές στην Ευρώπη που θα προκύψουν από τυχόν κοινωνικές αναταράξεις και τονίζει ότι είναι έτοιμος και ψυχολογικά και πολιτικά για μια σύγκρουση με την μνημονιακή πολιτική και για μια ρήξη με κάθε κόστος.

Παράλληλα, τονίζει ότι θα πρέπει να οργανωθεί και το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο το θέμα της «ξενοφοβικής πολιτικής» τονίζοντας ότι ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι φαινόμενα που παράγονται από μια βάρβαρη οικονομική πολιτική.

Advertisements
Posted in: ΣΥΡΙΖΑ