«Βροχή» οι κινητοποιήσεις την Τρίτη

Posted on 06/10/2012 από

0


«Βροχή» οι ανακοινώσεις από συνδικάτα και φορείς για συλλαλητήρια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα, της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel.

ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει για την Τρίτη 9 Οκτωβρίου τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος.
Θα πραγματοποιηθεί κανονικά και το συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει – σε προηγούμενο χρόνο – οι δύο οργανώσεις για την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σε ανακοίνωση του τονίζει ότι υποστηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις «υποδοχής» της κ. Merkel και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και στο συλλαλητήριο της Τρίτης 9/10 στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καλούν τους πολίτες την Τρίτη (στις 18:00), σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Γερμανική Πρεσβεία (Καραολή Δημητρίου 3 & Υψηλάντου, απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο).
Όπως αναφέρει το κόμμα στη σχετική του ανακοίνωση, στόχος είναι να εκφραστεί η αντίθεση «στη μετατροπή της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο».

Συσκέψεις στην Κατεχάκη 

Η άφιξη της Merkel σε συνδυασμό με τα συλλαλητήρια σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ, όπου γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων για να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερος σχεδιασμός. Ο Νίκος Δένδιας μετά τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν επιθυμεί να μην υπάρξουν άλλα λάθη και ήδη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Σε καμία περίπτωση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν επιθυμούν να επαναληφθούν τα όσα είχαν συμβεί κατά την επίσκεψη του Bill Clinton  στην χώρα μας το 1999.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους εκείνη την ημέρα. Από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι και το Σύνταγμα θα υπάρχουν ισχυρότατες δυνάμεις. Πάνω από την αυτοκινητοπομπή της Γερμανίδας καγκελάριου θα πετά διαρκώς το ελικόπτερο της αστυνομίας. Ο «γνωστός» πλέον σιδερένιος φράχτης θα έχει τοποθετηθεί από νωρίς το πρωί στην Βασ. Σοφίας ενώ δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνιση τους και οι υδροφόρες.

 

Πηγή: real.gr 

Advertisements
Posted in: Πολιτική