Περιορίζουν τις συναθροίσεις στην Αθήνα ελέω Μέρκελ

Posted on 08/10/2012 από

0


Τις πορείες, τις δημόσιες συναθροίσεις και την κυκλοφορία απαγορεύει η ΕΛ.ΑΣ. σε μεγάλο κομμάτι του κέντρου της Αθήνας, την Τρίτη, κατά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από τη ΓΑΔΑ διευκρινίστηκε ότι η απαγόρευση αφορά συγκεκριμένο τμήμα της Αθήνας και της υπόλοιπης Αττικής και ως εκ τούτου οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματισθεί για αύριο σε Ομόνοια και Σύνταγμα θα γίνουν κανονικά. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζεται πως τα προγραμματισμένα για αύριο συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Οπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται «για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας» κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, από τις 09:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.

Η περιοχή στην οποία επιβάλλεται ο περιορισμός περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους:

Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Επίσης, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Κανονικά τα συλλαλητήρια, απαντούν τα συνδικάτα

Με αφορμή τα παραπάνω, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ξεκαθαρίζουν σε ανακοίνωσή τους πως τα συλλαλητήριά τους θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις 13:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Παράλληλα, οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν «τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».

Σημειώνεται πως στο συλλαλητήριο της Τρίτης θα συμμετέχει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ.

7.000 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές και ειδικές δυνάμεις για τη Μέρκελ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός για τα μέτρα ασφαλείας προβλέπει πάνω από 7.000 αστυνομικούς, άνδρες της ΕΚΑΜ και ελεύθερους σκοπευτές να επιτηρούν την ασφαλή διέλευση της αυτοκινητοπομπής που θα μεταφέρει την Άνγκελα Μέρκελ. Στα μέτρα θα συνδράμει και το Λιμενικό, με επίλεκτα στελέχη από τις ειδικές Δυνάμεις. Συνεχείς θα είναι οι περιπολίες, από αέρος, των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ασθενοφόρα τουΕΚΑΒ.

Τα δύο επιχειρησιακά επιτελεία, θα βρίσκονται στο Μέγαρο της Λεωφόρου Κατεχάκη και τη ΓΑΔΑ, με την παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Νίκου Παπαγιαννοπουλου, και του Αττικάρχη, Γιάννη Δικόπουλου.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας με Αστυνομικούς και δυνάμεις των ΜΑΤ, να ενισχύουν την υπάρχουσα Ασφάλεια για τη φρούρηση της Γερμανικής Πρεσβείας, περιλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛΑΣ, ενώ από σήμερα το βράδυ θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση στους δρόμους γύρω από το κτίριο.

Προβλέπεται επιπλέον η ανάπτυξη δυνάμεων σε κτίρια που στεγάζονται κάποια Υπουργεία, το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο, Πρεσβείες, ενώ ειδικός σχεδιασμός γίνεται για το κτίριο της Βουλής και τα σημεία στα οποία έχουν ορισθεί οι συναντήσεις της Άνγκελα Μέρκελ με την πολιτική ηγεσία.

Διμοιρίες ΜΑΤ, δίκυκλα των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, και ομάδες αστυνομικών θα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και θα πραγματοποιούν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές όπου κρίνεται απαραίτητο.

Τα υδροφόρα οχήματα, που είναι στη διάθεση της ΕΛΑΣ, ο ΑΙΑΣ, καθώς και τέσσερα οχήματα που έχουν διατεθεί στην ελληνική αστυνομία, από το Ισραήλ, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τρία οχήματα ρίψης αφρού, τα οποία είχαν παραχωρηθεί κατόπιν αιτήματος από την Πυροσβεστική, θα βρίσκονται σε επιφυλακή στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη.

Το μεταλλικό πλέγμα και τα κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο, θα έχουν στηθεί από το βράδυ της Δευτέρας.

tvxs

Advertisements
Posted in: Πολιτική