ΣYΡΙΖΑ: «Η δέσμευση και η αδυναμία της κυβέρνησης ενθαρρύνουν την τρόικα σε πιο σκληρές απαιτήσεις»

Posted on 16/10/2012 από

0


Η κυβέρνηση παραδίνεται «άνευ όρων σε ό,τι της ζητηθεί», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις πρόσκαιρες αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων σε αυτές, θα τις διαδεχτεί η άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης σε ό, τι της ζητηθεί. Εξάλλου, το δεδομένο και ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και των οριζόντιων περικοπών όχι μόνο δεν αμφισβητείται από την κυβέρνηση, αλλά είναι τέτοια η δέσμευσή της στην εφαρμογή του και η αδυναμία της να διαπραγματευτεί το παραμικρό, που ενθαρρύνει την τρόικα σε ακόμα πιο σκληρές απαιτήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η πραγματική στόχευση του μνημονίου που συνδιαμορφώνουν και συναποφασίζουν η ελληνική κυβέρνηση μαζί με την τρόικα δεν είναι η μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά η κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, η διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Οι κινητοποιήσεις της επόμενης περιόδου, με μεγάλο σταθμό την πανεργατική απεργία στις 18/10, θα δώσουν ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης στα κυβερνητικά σχέδια, ένα μήνυμα ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής και ελπίδας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Tμήμα ειδήσεων defencenet

Advertisements
Posted in: ΣΥΡΙΖΑ