Τσίπρας: σχιζοφρενικό κρεσέντο απύθμενου νεοφιλελευθερισμού

Posted on 16/10/2012 από

0


Για «σχιζοφρενικό κρεσέντο» και «απύθμενο νεοφιλελεύθερο δογματισμό» έκανε λόγο στην ομιλία του στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών στα Γιάννινα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις συζητήσεις που συνεχίζονται για τα προωθούμενα μέτρα από την κυβέρνηση.
Ταυτόχρονα, για άλλη μια φορά έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους πολίτες ενόψει του δύσκολου χειμώνα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, τονίζοντας ότι, «…όλοι θα πρέπει να στηρίξουν την κοινωνία που υποφέρει…».
Ο κ. Τσίπρας, επανέλαβε ότι, αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της κοινωνίας από τα μέτρα – ταφόπλακα και υπογράμμισε ότι, το πρόγραμμα βιωσιμότητας του χρέους δεν βγαίνει και πως η Ελλάδα αποτελεί ένα ευρωπαϊκό και διεθνές πείραμα ενός προγράμματος – σοκ που δεν έχει θεραπεία.
Σε ότι αφορά το Μνημόνιο, ζήτησε την ακύρωση και την κατάργησή του στη Βουλή με επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης σε ευρωπαϊκά πλαίσια, αλλά και την συγκρότηση , πανευρωπαϊκής διάσκεψης για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύεται γι’ αυτά, εφόσον αργά ή γρήγορα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στους στόχους του κόμματός του, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα αναμενόμενα νέα σκληρά μέτρα σε βάρος του Λαού, ενώ για τον πρωθυπουργό είπε πως κρύβεται από τη Βουλή, όπου δεν έχει βρεθεί μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, ενώ σφοδρότατη κριτική επιφύλαξε και για τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη. «Ο μεν Βενιζέλος, -είπε χαρακτηριστικά-, είχε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ στο μαξιλάρι του, ο δε Κουβέλης συμπεριφέρεται ως οικοπεδούχος στην απέναντι όχθη. Αισθάνομαι το λιγότερο άσχημα, που η επίθεση σε εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών γίνεται με την υπογραφή της αριστεράς».
Κάλεσε επίσης τον Λαό, να αντλήσει παραδείγματα από την ιστορία και να θέσει στο περιθώριο τους «τζάμπα μάγκες» της Χρυσής Αυγής, που οργανώνουν τάγματα εφόδου σε βάρος ανυπεράσπιστων και όχι σε βάρος των ισχυρών που λεηλατούν τον πλούτο του ελληνικού λαού».
Από τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, στα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αντίθεσή του στην πώληση της επιχείρησης, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο.
Εν τω μεταξύ, με αφορμή δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση του Αντέννα ότι δεν αποτελεί στόχο ή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος της χώρας από το ευρώ, υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για εσωτερικές αντιφάσεις των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως αυτοί που ήθελαν να κρεμάσουν την Ευρώπη και το ευρώ, φλερτάρουν ξαφνικά με την ευρωπαϊκή ιδέα.
Να είναι πιο προσεκτικός στην ανάγνωση των δηλώσεων του κ.Τσίπρα κάλεσε τον κ.Κεδίκογλου ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι άλλα διαβάζει και άλλα κατανοεί.

Πηγή: Τσίπρας: σχιζοφρενικό κρεσέντο απύθμενου νεοφιλελευθερισμού – RAMNOUSIA

Advertisements
Posted in: ΣΥΡΙΖΑ