ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Posted on 17/11/2012 από

0


ΕΝΩΤΙΚΟ  ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ!

ΔΟΥΛΕΙΑ – ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΡΟΪΚΑ-ΝΑΤΟ-ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΗΠΑ!

Συνεχίζεται, με εντυπωσιακή συμμετοχή δεκάδων χιλλιάδων λαού και νεολαίας η πορεία για την 39η επέτειο του ηρωϊκού πολυτεχνείου. Η φετινή πορεία παρά την αστυνομοκρατία και τους κλειστούς σταθμούς του μετρό, είναι ιδιαίτερα ενωτική και αγωνιστική με πλήθος λαού και νεολαίας να φωνάζει συνθήματα κατά της τρόϊκας, του μνημονίου και της κυβέρνησης, και υπέρ μιας προοδευτικής ανατροπής στη χώρα.

Παρά την προσπάθεια των κυρίαρχων κύκλων να υποβαθμίσουν τον εορτασμό και την επιλαιρότητα του Πολυτεχνείου, ο ελληνικός λαός συνεχίζει να τιμά την επέτειο του ηρωϊκού ξεσηκωμού και να την αξιοποιεί για να εκφράζει επίκαιρα μηνύματα αντίστασης για την αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας.

Με μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνεται σήμερα Σάββατο (17/11) ο αγωνιστικός και άκρως επίκαιρος γιορτασμός της 39ης επετείου του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Τριάντα εννέα χρόνια μετά το Πολυτεχνείο ζεί και τα συνθήματα του για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου παίρνει άλλη διάσταση εν μέσω μνημονιακής και τροϊκανής «κατοχής» και σε μια χώρα που η δημοκρατία και το Σύνταγμα «κουρελιάζονται», ενώ ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται και οι νέοι μεταναστεύουν.

Στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου αναμένεται να υπάρξει ιδιαίτερη συμμετοχή λαού και νεολαίας, η οποία μπορεί, παρά την αστυνομοκρατία, τη διακοπή του μετρόαλλά και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, να καταστεί εξαιρετικά εντυπωσιακή!

Σήμερα όσο ποτέ ο τόπος μας χρειάζεται μια νέα μεγάλη ενωτική εξέγερση ανάλογη με εκείνη του Πολυτεχνείου το 1973 που κλόνισε την αμερικανο-νατοϊκή στρατιωτική Χούντα!