Τσίπρας: Η χώρα μετατρέπεται σε αποικία χρέους με κυβερνώντες τους τροϊκανούς

Posted on 19/11/2012 από

0


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και τους χειρισμούς της, με αφορμή τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι: Όταν ο πρωθυπουργός έλεγε ότι πρόκειται για τα τελευταία μέτρα, έλεγε τη μισή αλήθεια· εννοούσε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που θα ψηφιστούν στη Βουλή, αφού καταργείται η λειτουργία της με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».

«Η χώρα μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην των διαδικασιών στο κοινοβούλιο», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου βάζουν όσα δεν τόλμησαν να βάλουν στο νομοσχέδιο», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και υποστήριξε ότι μπαίνει στο στόχαστρο η ίδια η κοινοβουλευτική διαδικασία.

«Δεν είναι απλώς εκτροπή, έχουμε να κάνουμε με σταδιακή μετατροπή της χώρας σε μια άλλη χώρα. Η χώρα μετατρέπεται σε αποικία χρέους», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια έβαλε στο στόχαστρο τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, λέγοντας ότι είναι όλοι έκθετοι, ενώ αναφέρθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διερωτώμενος: «Αυτός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει γνώμη για όλα αυτά που υπογράφει;».

«Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην διαλυθούν τα κόμματά τους και όχι να μην διαλυθεί η χώρα και η οικονομία», πρόσθεσε.

«Αυτό που προτείνουμε είναι διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους τώρα», συμπλήρωσε.

«Δυόμισι μήνες θαμμένη  η πρόταση για εξεταστική»

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην πρόταση του κόμματος για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως έφτασε η χώρα στο μνημόνιο:

«Την έχουν θαμμένη σε κάποια συρτάρια 2,5 μήνες τώρα και πληροφορούμαστε ότι θα την φέρουν προς συζήτηση ταυτόχρονα με μια πρόταση που θα βγάλουν ως ταχυδακτυλουργοί από τα μανίκια τους και θα αφορά στο ίδιο θέμα χωρίς όμως να συγκεκριμενοποιεί ευθύνες».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές και για την στάση που κρατά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Προχωρούν λοιπόν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, σε πολιορκία. Αναρωτιέμαι αν αυτός ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει άποψη για όλα αυτά, που υπογράφει αυτές τις πράξεις. Και αναρωτιέμαι που μπορεί να οδηγηθεί η χώρα και η δημοκρατία σε αυτό τον τόπο, διότι φαίνεται ότι το μόνο».

Advertisements
Ετικέτα: