Αλέξης Τσίπρας: «Νομίζανε ότι τα λεφτά του EFSF θα ήταν σαν τα θαλασσοδάνεια»

Posted on 07/12/2012 από

0


«Θέμα καραμπινάτης διαπλοκής» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, την υπόθεση της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης του κόμματός του στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε μάλιστα ότι είναι «μεγάλη ειρωνεία» το ότι την ίδια ώρα που συζητείται το θέμα «η εθνική διαπλοκή έχει βάλει μαύρες πλερέζες».

«Οι πρωταγωνιστές και εμπνευστές του Μνημονίου σήμερα συνειδητοποιούν ότι αυτή η παγίδα που στήθηκε σε βάρος της χώρας ίσως να αφορά και τους ίδιους και ότι δεν θα τύχουν της ευνοϊκής μεταχείρισης όπως είχαν συνηθίσει από το πολιτικό προσωπικό», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε παράλληλα τα επιχειρηματικά συμφέροντα ότι «ενώ εδώ και τρία χρόνια έκαναν τη βρώμικη δουλειά συκοφαντώντας κάθε κοινωνική και επαγγελματική κατηγορία, ενώ ισοπέδωσαν τα πάντα και όποιον αντιστάθηκε στην πολιτική του Μνημονίου, τώρα που τους ειδοποιούν και τους απειλούν να τους πάρουν τη δύναμη που είχαν ως σήμερα, τώρα άρχισαν τα δάκρυα και λένε ότι είναι θέμα εθνικής ανάγκης να κρατηθούν οι επιχειρήσεις τους».

«Όταν υμνούσαν την πολιτική της βαρβαρότητας που οδήγησε χιλιάδες στην ανεργία, η εθνική ανάγκη δεν ήταν οι θέσεις εργασίας, αλλά το μνημόνιο και τώρα είναι οι ίδιοι που θυμήθηκαν ότι οι τράπεζες κινδυνεύουν με αφελληνισμό», πρόσθεσε. Υπενθύμισε τέλος ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για εθνικοποίηση των τραπεζών, «τον χλευάζανε και νομίζανε ότι τα λεφτά του EFSF θα ήταν σαν τα θαλασσοδάνεια».

Τμημα ειδήσεων defencenet

Advertisements
Posted in: Uncategorized