Αλ. Τσίπρας: Η εθνική διαπλοκή έχει βάλει μαύρες πλερέζες

Posted on 07/12/2012 από

0


«Είναι μεγάλη ειρωνεία να συζητείται σήμερα ένα θέμα καραμπινάτης διαπλοκής και την ίδια ώρα η εθνική διαπλοκή να έχει βάλει μαύρες πλερέζες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την υπόθεση εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσης λόγο για «κυβέρνηση υπό απόλυση», ενώ για το προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο σημείωσε ότι στοχεύει στη διάλυση της μεσαίας τάξης. Αναφέρθηκε επίσης και στη συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, την οποία χαρακτήρισε «πυροτεχνήματα».

«Οι πρωταγωνιστές και εμπνευστές του Μνημονίου σήμερα συνειδητοποιούν ότι αυτή η παγίδα που στήθηκε σε βάρος της χώρας ίσως να αφορά και τους ίδιους και ότι δεν θα τύχουν της ευνοϊκής μεταχείρισης όπως είχαν συνηθίσει από το πολιτικό προσωπικό», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε παράλληλα τα επιχειρηματικά συμφέροντα ότι «ενώ εδώ και τρία χρόνια έκαναν τη βρόμικη δουλειά συκοφαντώντας κάθε κοινωνική και επαγγελματική κατηγορία, ενώ ισοπέδωσαν τα πάντα και όποιον αντιστάθηκε στην πολιτική του Μνημονίου, τώρα που τους ειδοποιούν και τους απειλούν να τους πάρουν τη δύναμη που είχαν ως σήμερα, τώρα άρχισαν τα δάκρυα και λένε ότι είναι θέμα εθνικής ανάγκης να κρατηθούν οι επιχειρήσεις τους».

«Όταν υμνούσαν την πολιτική της βαρβαρότητας που οδήγησε χιλιάδες στην ανεργία, η εθνική ανάγκη δεν ήταν οι θέσεις εργασίας, αλλά το μνημόνιο και τώρα είναι οι ίδιοι που θυμήθηκαν ότι οι τράπεζες κινδυνεύουν με αφελληνισμό», πρόσθεσε.

Υπενθύμισε τέλος ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για εθνικοποίηση των τραπεζών, «τον χλευάζανε και νομίζανε ότι τα λεφτά του IFSF θα ήταν σαν τα θαλασσοδάνεια».

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για τους «δοσίλογους κουκουλοφόρους»

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΝΔ που χαρακτήριζαν τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δοσίλογους κουκουλοφόρους». Ειδικότερα είπε: «Μην οδηγείτε τον τόπο σε τεχνητή ένταση όξυνση και διχασμό. Προχθές είδαμε μια πρωτοφανή, μισαλλόδοξη μετεμφυλιακή ανακοίνωση της ΝΔ. Επικίνδυνη και χυδαία απόπειρα νοσηρών εγκεφάλων που συνεπικουρούν των κ. Σαμαρά να αλλάξουν την ατζέντα και να την πάνε στο 1949. Πού νομίζετε ότι οδηγεί αυτή η τακτική; Προσβάλλετε τους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλείτε τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ δοσίλογους κουκουλοφόρους. Πρωτάκουστο. Συγχαρητήρια και μεταφέρετε τα στον πρωθυπουργό για τις επιλογές και τους συνεργάτες του. Ήταν εις γνώση του η χυδαία ανακοίνωση».

«Απαντήσατε σε νεολαία που χαρακτήρισε το 2008 «εξέγερση». Θυμηθείτε τι έλεγε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2009. Ο κ. Παπούλιας είχε μιλήσει για «εξέγερση» από την νεολαία. Την επόμενη φορά που θα τον συναντήσω θα του πω ότι σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι και αυτός πέμπτο φαλαγγίτης και δοσίλογος κουκουλοφόρος. Αλλά δεν τσιμπάμε. Δεν θα καταφέρετε να διχάσετε τους Έλληνες για να κρύψετε την γύμνιας σας. Ξαναβάλτε στο συρτάρι τις τεχνικές εντάσεις», συνέχισε.

Υποστήριξε δε ότι «πλέον, δεν σας σώζει η διαπλοκή, ούτε η προβοκάτσια ούτε ο νέος εκλογικό νόμος πυροτέχνημα. Γιατί ανακαλύψατε τώρα την απλή αναλογική; Οι πολίτες αποφάσισαν να βάλουν  τέλος στην τρομοκρατία. Οι Έλληνες έχουν αξιοπρέπεια και θα την διεκδικήσουν».

«Το φορολογικό νομοσχέδιο οδηγεί στην εξαθλίωση»

«Το φορολογικό νομοσχέδιο ξεγυμνώνει όσους έλεγαν ότι το Μνημόνιο έγινε για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις», τόνισε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις υπό κατάθεση προτάσεις της τρικομματικής.

«Και μόνο που ‘έπεσε’ η σκέψη για φορολογία 45% σε εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, σας ξεγυμνώνει για όσα λέγατε και αποκαλύπτει ότι στόχος είναι η διάλυση της μεσαίας τάξης. Αυτό το νομοσχέδιο είναι απορρύθμιση- και μόνο στην εξαθλίωση οδηγεί. Μην το αποκαλείτε μεταρρύθμιση», επισήμανε.

Από το ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι το προτεινόμενο φορολογικό είναι πλήρως ενταγμένο στο μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και της βίαιης αναδιανομής του πλούτου εναντίον των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων.

«Η στοχοποίηση των εργαζομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών συνοδεύεται από την προκλητική μείωση της φορολόγησης του πλούτου και την απουσία πολιτικής βούλησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα μνημονιακά μέτρα, το νέο φορολογικό έρχεται να πολλαπλασιάσει τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, να μειώσει τα εισοδήματα και να τροφοδοτήσει το σπιράλ ύφεσης στο οποίο βυθίζεται η ελληνική οικονομία.

Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της και η ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με στόχο τη στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση μιας νέας στρατηγικής για τη στήριξη της ανάπτυξης, της απασχόλησης και την αναδιανομή του πλούτου».

Advertisements
Ετικέτα:
Posted in: ΣΥΡΙΖΑ