Α. Τσίπρας: Η κατάργηση του Μνημονίου θα είναι το πρώτο μας βήμα

Posted on 19/01/2013 από

0


Α. Τσίπρας: Η κατάργηση του Μνημονίου θα είναι το πρώτο μας βήμα
 «H κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταγγείλει το Μνημόνιο», είναι η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποικία χρέους και καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί γιατί εξευτελίζει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και ξεπουλάει τη χώρα.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», δηλώνει ότι «η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους εξαιτίας της πολιτικής των Μνημονίων, μέσω της οποίας εκχωρούμε στους δανειστές της χώρας την εθνική μας κυριαρχία, τους παραγωγικούς μας πόρους και κάθε προοπτική μελλοντικής παραγωγικής ανασυγκρότησης» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας.
Στην ερώτηση αν σκοπεύει να καταγγείλει το Μνημόνιο σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, απαντά: «Το Μνημόνιο έχει αποτύχει παταγωδώς. Καμία από τις προβλέψεις του δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Σήμερα είναι πια ξεκάθαρο ότι το Μνημόνιο δεν είναι λύση αλλά αυτό καθ’ αυτό το πρόβλημα. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και το Μνημόνιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο αλλαγής. Επομένως, η κατάργηση του είναι το πρώτο βήμα μιας διαφορετικής πολιτικής που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση».Ο κ. Τσίπρας απαντά και στις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με τη βία. «Τα περί βίας εντάσσονται σε μια οργανωμένη επίθεση βλακείας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει αποκλειστικό στόχο να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα σοβαρά πολιτικά θέματα».

Όσο για το αν το 2013 θα είναι έτος εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα.

«Τα κόμματα που τη στηρίζουν εξαπάτησαν το εκλογικό σώμα, δεσμευόμενα ότι θα επαναδιαπραγματευθούν το Μνημόνιο κι ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα. Σήμερα η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του λαού. Εξακολουθεί όμως να κυβερνάει και να βυθίζει τη χώρα στην ύφεση, με μέτρα που εξευτελίζουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα ανοίξει έναν νέο δρόμο για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια και αυτή θα είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

newsbomb.gr

Advertisements