Αλ. Τσίπρας: «Η Ελλάδα βιώνει βαθιά κατάθλιψη»

Posted on 23/01/2013 από

0


Διαβεβαιώσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρωπαϊκό κόμμα και θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο  Ινστιτούτο Brookings στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «κινδυνολογία» όσα ακούγονται ωστόσο πρόσθεσε πως δεν αποδέχεται «ηλίθιες και απάνθρωπες πολιτικές που υπαγορεύονται από τους σημερινούς, αυτοκαταστροφικούς ιθύνοντες της Ευρωζώνης».  Η δανειακή σύμβαση, τόνισε, θα γίνει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης αλλά το «μνημόνιο της λιτότητας είναι ήδη νεκρό».

Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε πως δεν είναι δουλειά του ΔΝΤ να προβλέψει τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στις εκλογές και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον δικαιοσύνης, αναδιανομής του πλούτου και επενδύσεων.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα βιώνει μια βαθιά κατάθλιψη και παρατήρησε πως ενώ ο ελληνικός λαός είναι εργατικός, δυστυχώς συκοφαντήθηκε από την πολιτική του ηγεσία.

«Φοβούμαι πως για πολλούς οικονομολόγους αλλά και φοιτητές στον τομέα της Δημόσιας Πολιτικής, η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα εργαστήριο πολιτικών λιτότητας», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το χρέος δεν είναι η αιτία της κρίσης ενώ επέρριψε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή αρνήθηκε, όπως είπε, να δει κατάματα τα διαρθρωτικά ρήγματα στην καρδιά της νομισματικής ένωσης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

Advertisements
Posted in: ΣΥΡΙΖΑ