Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΤΕΪ ΛΙΟΥΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ «Θα πρωτοστατήσω για την επιστροφή των Μαρμάρων»!

Posted on 23/01/2013 από

0


Είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς του κόσμου και είναι φιλέλληνας. Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις το έχει αποδείξει αυτό τόσο με τις συχνές επισκέψεις του στην Ελλάδα όσο και με τα σχόλια του για τη χώρα μας. Χθες βρέθηκε ξανά στη χώρα μας για την πρεμιέρα της ταινίας «Λίνκολν» που είναι υποψήφια για 12 Οσκαρ και έσπευσε να μας δώσει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης. Όπως αποκάλυψε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, που ανέλαβε προσωπική ξεναγός του ηθοποιού, ο Λιούις της είπε ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να γυρίσουν στην Ελλάδα και ότι θα πρωτοστατήσει στον αγώνα γι’ αυτό.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωσή του στην εφημερίδα Τα Νέα: «Ακρόπολη, το σύμβολο της Δημοκρατίας! Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει κάπου και στην αφίσα της ταινίας μια μικρή Ακρόπολη μαζί με τον Λίνκολν!».

Το μεσημέρι της Τρίτης ο οσκαρικός ηθοποιός μαζί με μέλη της οικογένειάς του και συνεργάτες του πέρασε την πόρτα του Μουσείου της Ακρόπολης για ξενάγηση που κράτησε μια ώρα «κεκλεισμένων των θυρών», άνευ δημοσιογράφων και φωτογράφων. Φορούσε τζιν παντελόνι, γαλάζιο πουκάμισο, σκούρο ημίπαλτο και γυαλιά ηλίου και η αρχαιολόγος του Μουσείου Ίρις Πλαϊτάκη που τον ξενάγησε μίλησε για «έναν γοητευτικό και πολύ γλυκό άνθρωπο». Επίσης είπε: «Έχει ωραίο χαμόγελο, αλλά το πιο ελκυστικό σ΄αυτόν είναι ότι είναι ένας εξαιρετικά, φιλικός και απλός άνθρωπος». Ο ηθοποιός έδειξε πολύ ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό και στάθηκε με πολύ ενδιαφέρον στην περίφημη αίθουσα των Αρχαϊκών, στις Καρυατίδες, καθώς και στην αίθουσα των Παρθενώνειων Γλυπτών, στο ανώτερο επίπεδο του Μουσείου.

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δηλώνει φίλος της Ελλάδας. Την έχει επισκεφθεί αρκετές φορές και κατά τη διάρκεια της ξενάγησης δήλωσε: «Καιρός να ξανανέβω στην Ακρόπολη, γιατί πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία φορά».

Μετά το Μουσείο, ο ηθοποιός γευμάτισε στο εστιατόριο Διόνυσος και στη συνέχεια βρέθηκε στο Παλλάς για την πρεμιέρα του Λίνκολν. Την ταινία παρακολούθησαν επίσης η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Μαριάννα Λάτση, ο Πάρις Κασιδόκωστας, ο Γιώργος και η Αννα Νταλάρα και η Νόνικα Γαληνέα.

Μετά την προβολή όλοι από το κοινό στάθηκαν όρθιοι και επί πολλά λεπτά χειροκροτούσαν τον ηθοποιό για το ρεσιτάλ ερμηνείας. Η συνέχεια δόθηκε στο Athens Plaza για μία δεξίωση με λιγοστούς καλεσμένους. Σήμερα ο ηθοποιός, που μένει στο ξενοδοχείο Hilton, θα επισκεφτεί την Εταιρεία Σπαστικών που τον προσκάλεσε στη χώρα μας και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

Advertisements