«Ύποπτες» οι τρομοκρατικές ενέργειες για το ΚΚΕ

Posted on 23/01/2013 από

0


tvxs
«Οι τρομοκρατικές ενέργειες, με τελευταία την έκρηξη βόμβας στο Mall, είναι ύποπτες και προσφέρουν υπηρεσίες στις αντιδραστικές δυνάμεις και τα κέντρα  που επιδιώκουν την τρομοκράτηση του λαού, την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής σε βάρος των αγώνων και των δικαιωμάτων του. Αυτός ο σχεδιασμός δεν πρέπει να περάσει», δήλωσε το ΚΚΕ με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις.

 

«Είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει δίπλα στις τρομοκρατικές ενέργειες και να στοχοποιήσει τις δράσεις και τις μορφές πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος, τις απεργίες, τις καταλήψεις κτλ.». «Η ατομική τρομοκρατία δεν είναι μορφή πάλης και δεν σχετίζεται με τις δράσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος. Έχει καταδικαστεί και έχει αποκαλυφθεί ο πραγματικός ρόλος της εδώ και πολλές δεκαετίες», αναφέρει το ΚΚΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι με τέτοιου είδους ενέργειες οργανώθηκαν μεγάλες προβοκάτσιες κατά των λαϊκών αγώνων» και ότι «πολλές φορές πίσω από αυτές τις ενέργειες είναι πολύ πιθανό να κρύβονται μυστικές υπηρεσίες που υπηρετούν συγκεκριμένους σχεδιασμούς ή εκβιασμούς, όπως επίσης και ότι ξεκαθαρίζονται λογαριασμοί που σχετίζονται με ανταγωνισμούς επιχειρηματικών ομίλων κ.ά».

Το ΚΚΕ, επίσης, χαρακτηρίζει ως «προκλητική και επικίνδυνη για το λαό την επιστράτευση από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και άλλους μηχανισμούς του συστήματος, του αντιδραστικού ιδεολογήματος ‘των δύο άκρων’ και την ταύτιση »της ναζιστικής» Χρυσής Αυγής και της δολοφονικής – ρατσιστικής δράσης, που είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος, με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού από την εργατική τάξη και το λαό».

«Ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί στη δικομματικού τύπου φραστική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο λαό γιατί ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί και τιμωρηθεί οι ένοχοι του προβοκατόρικου εγκλήματος στη Μαρφίν το 2010», επισημαίνει τέλος το ΚΚΕ.

Advertisements
Posted in: Πολιτική