Αλληλοσυγχαίρονται στη ΝΔ για τη λογοκρισία

Posted on 14/04/2013 από

0


Το indymedia και 2 ραδιόφωνα τελούν υπό καταστολή από χθες, Πέμπτη, έπειτα από εντολή του υπουργού Νίκου Δένδια. Η αντιδημοκρατικότητα της πράξης αυτής θυμίζει εποχές χούντας, όπου η λογοκρισία δεν εφαρμοζόταν με βάση τους ισχύοντες νόμους και το Σύνταγμα, αλλά κατά το δοκούν.

Ο κ. Δένδιας, υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, μέλος του κοινοβουλίου και προασπιστής των άρθρων του Συντάγματος, καταπάτησε κάθε έννοια ελευθερίας της έκφρασης και έκλεισε τη μεγαλύτερη ίσως αντισυστημική ιστοσελίδα ελεύθερης πληροφόρησης.

Ο server της ιστοσελίδας, που φιλοξενούσε και δύο ακόμη μέσα, τον 98 FM και το Ράδιο Ένταση, βρισκόταν μέσα στο ΕΜΠ. Κατόπιν κυβερνητικών πιέσεων, αναγκάστηκαν να διακόψουν την παροχή Ίντερνετ.

Έκδηλη ήταν η χαρά του Άδωνι Γεωργιάδη για την κίνηση αυτή. Αξιοσημείωτο είναι το ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΕΜΠ διέκοψε την παροχή Ίντερνετ έπειτα από κυβερνητικές πιέσεις, χωρίς να αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες. Δεν αναφερόταν ο υπεύθυνος της κίνησης αυτής.
Ο βουλευτής της ΝΔ, όμως, φρόντισε να στείλει άμεσα στο twitter ευχαριστήριο μήνυμα προς τον Νίκο Δένδια για την πράξη του, κάτι που αυτόματα στοχοποίησε και τους δύο, αφενός τον βουλευτή για τις απόψεις του περί Δημοκρατίας και αφετέρου τον υπουργό γιατί με το tweet αυτό αποκαλύφθηκε το ποιος έδωσε την εντολή.

“αγαπητέ Υπουργέ, εύγε για το indymedia εύγε!”

Αυτό ήταν το tweet που τα ξεκίνησε όλα. Που αποκάλυψε -για μία ακόμη φορά- την άποψη του Άδωνι για το τι σημαίνει Δημοκρατία και προκάλεσε τις αντιδράσεις του κόσμου. Φασίστας, τηλεπερσόνα με μισθό βουλευτή, ψευτοδημοκράτης και άλλοι πολλοί χαρακτηρισμοί βρήκαν το δρόμο τους στο twitter του Άδωνι, με τη “μπάλα” να παίρνει και τον υπουργό. Ένα άλλο tweet του βουλευτή αναφέρει πως “πριν από λίγο έκλεισε επιτέλους το indymedia. Εύγε στο @Ndendia”.

Το ερώτημα όμως, παραμένει: Πως παραβλέπονται τόσο εύκολα τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της χώρας; Ο κ. Δένδιας λογόκρινε ένα από τα μεγαλύτερα μέσα ελεύθερης πληροφόρησης και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς παρακάμπτοντας βασικές αρχές του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει που το “αντισυστημικό” indymedia σταμάτησε να υπάρχει, “δυστυχώς προσωρινά” (όπως ανέφερε ο ίδιος), τη στιγμή που έχει ορκιστεί να υπηρετεί τους θεσμούς του Κράτους μέσα από την κοινοβουλευτική δράση.

Η Ελευθερία του Λόγου και της Έκφρασης δεν καταπατείται, γιατί με την καταπάτησή της της αλλοιώνεται κάθε έννοια δημοκρατίας. Είτε ως μέλος Επιτροπής, όπου ενδιαφέρεται για προσωπικές υποθέσεις και όχι για την αποτελεσματικότητά της, είτε ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, όπου επικροτεί βίαιες επεμβάσεις και λογοκρισίες που θυμίζουν χούντα, ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται πως καταχράται τις θέσεις εξουσίας που προσωρινά κατέχει.

Advertisements