Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες της Ιερισσού

Posted on 14/04/2013 από

0


tvxs

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης / FosPhotos (Από συγκέντρωση συμπαράστασης στις 12 Απριλίου)

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού, 33 και 40 ετών, που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις σκουριές Χαλκιδικής.

Έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κάτοικοι της Ιερισσού και αλληλέγγυοι από άλλες περιοχές πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο συλληφθέντες. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Σημειώνεται πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο.

«Αχαρακτήριστο γεγονός. Ας το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο Έλληνες πολίτες απολογήθηκαν μέσα στο αστυνομικό μέγαρο»τόνισε, πριν από λίγο, ο συνήγορος των 2 κρατουμένων κ. Καπερνάρος, και συμπλήρωσε: «Η δικαστική εξουσία υποχώρησε στην αστυνομική. Εχουμε 4ο Ράιχ. Σ’ αυτή την υπόθεση έγιναν δικονομικά έκτροπα αφού κατηγοριοποιήθηκαν μάρτυρες».

«Βρωμάει το «πτώμα» της δημοκρατίας. Κι αν αυτοί την έχουν «δει» Καίσαρες, τώρα θα δουν τι απάντηση θα δώσουν οι Γαλάτες», επισήμανε στις δηλώσεις του, αμέσως μετά την απόφαση για την προφυλάκιση, ο δεύτερος συνήγορος Β.Τζιμούρτος.

Advertisements