ΣΥΡΙΖΑ: Μονιμοποιείται και επεκτείνεται το «χαράτσι της ΔΕΗ»

Posted on 23/10/2013 από

0


«Ληστρικό» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που δόθηκε από την κυβέρνηση σε δημόσια διαβούλευση, τονίζοντας ότι με τις ρυθμίσεις το λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ μονιμοποιείται και επεκτείνεται σε μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα που πριν δεν το πλήρωναν.

«Η δημοσιοποίηση του νέου φορολογικού ληστρικού νομοσχεδίου, μετά από παρασκήνιο και διαβουλεύσεις ενός έτους, αποδεικνύει τη μνημονιακή σκληρότητα και την αδιαλλαξία των συντακτών του, στα κοινωνικά προβλήματα. Αποδεικνύει ότι το «χαράτσι της ΔΕΗ» παίρνει μόνιμο χαρακτήρα, φορολογεί για πρώτη φορά σπίτια χωρίς ρεύμα, χωράφια, μαντριά που πριν δεν πλήρωναν χαράτσι» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τις επόμενες μέρες στη Βουλή την πλήρη κριτική του και θα αναδείξει – αποκαλύψει τη βαρβαρότητα των νέων μέτρων. Θα επαναδιατυπώσουμε την πρότασή μας για ένα φόρο στο σύνολο της περιουσίας, με υψηλό αφορολόγητο που θα μεταφέρει το φορολογικό βάρος από τη μικρή και μεσαία περιουσία και θα προστατέψει την πρώτη κατοικία από χαράτσια και κατασχέσεις» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ετικέτα:
Posted in: Uncategorized