Τσίπρας απο Στρασβούργο: Η Τρόικα δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση

Posted on 11/12/2013 από

0


Θεσμό χωρίς ευρωπαϊκή δημοκρατική νομιμοποίηση χαρακτήρισε την Τρόικα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απο το Στρασβούργο όπου συναντήθηκε με τους εισηγητές της Εκθεσης Αξιολόγησης για την Τρόικα.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε απο τους εισηγητές ευρωβουλευτές Ότμαρ Κάρας και Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ να επεκταθεί η διάρκεια και η θεματολογία της έρευνας που διεξάγουν, καθώς όπως είπε, τα αποτελέσματά της θα είναι σημαντικά στο να βγουν συμπεράσματα, γιατί έγιναν αυτές οι λάθος επιλογές, ποιοι ευθύνονται γι’ αυτές τις επιλογές και τι πραγματικά πρέπει να αλλάξει.

Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στους  ευρωβουλευτές τη «Μαύρη Βίβλο» του Μνημονίου «με τα αποτελέσματα της εφαρμογής σκληρών και βάρβαρων μέτρων» σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, εδώ και τρία χρόνια, στην Ελλάδα».

Προειδοποίησε επίσης ότι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής το μόνο που θα επιφέρει είναι «να γιγαντώσει ένα κύμα ευρωσκεπτικισμού, να γιγαντώσει τον λαϊκισμό και να αυξήσει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, των νεοναζί, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Advertisements
Posted in: Uncategorized